ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
coding_for_women_ZIP
15
Velj
2017

Četvrti ciklus besplatnih radionica ‘Coding for women’

by Tihana Marelja

Poučeni iskustvom među svojim startupima, uvidjeli smo da je i dalje velika razlika u broju između muških i ženskih developera. Zbog toga nastavljamo s organizacijom novog ciklusa besplatnih radionica ‘Coding for Women’ koje podržava Američka Ambasada u Zagrebu. Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure rješenja.

Što je Xamarin i što će se učiti?

Xamarin je alat koji omogućuje razvoj nativnih aplikacija u jednom jeziku za Android, iOS, macOS i Windows platforme. Razvojem takvih aplikacija ubrzava se vrijeme razvoja jer se dio koda dijeli među platformama.

Polaznice će kroz tri dana naučiti osnovne i malo naprednije koncepte razvoja mobilnih aplikacija. Proći će kroz specifičnosti različitih platforma, uobičajene zahtjeve i najbolje prakse. Kroz učenje razviti će se mobilna aplikacija za Android, iOS i Universal Windows Platform s backendom na Microsoft Azure oblaku.

Kako se prijaviti na radionicu?

Za prijavu na radionicu nema puno ‘zadataka’, jedini preduvjeti su: instaliran Visual studio i prijavom putem linka. Prijave su otvorene do 22.2.2017., dok će se prva cjelodnevna radionica (od 9-17 sati) održati u subotu 25.2.2017. u prostoru ZIP-ovog coworkinga (Remetinečka cesta 7). Nakon toga slijede još dvije radionice u terminima 26.2. i 05.3.2017.

Tihana Marelja

Accidentally stumbled upon the world of startups, but deliberately choose to stay in it!