Konferencija: Vizija digitalne ekonomije u EU

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju
“Vizija digitalne ekonomije u EU”
koju organiziraju Britansko veleposlanstvo, UK Trade and Investment, Zagrebački inkubator poduzetništva i Britanski poslovni centar Hrvatska

Digitalna ekonomija se brzo razvija i predstavlja jedan od najvažnijih pokretača konkuretnosti, gospodarskog rasta i inovacija. Potencijal digitalne ekonomije je ogroman. Uređeno jedinstveno digitalno tržište povećalo bi ekonomski rast u EU za €340 milijardi. U ovome trenutku samo dva posto EU poduzetnika u potpunosti koristi prednosti koje pruža jedinstveno digitalno tržište. Potrošači još uvijek nemaju dovoljno dobar pristup jeftinijim i kvalitetnijim proizvodima i uslugama.

Europska komisija i predsjednik Juncker postavili su si cilj da EU postane vodeća globalna snaga u digitalnoj ekonomiji.

Velika Britanija pozvala je sve članice Europske unije da poduzmu korake kako bi stvorili otvoreno i fleksibilno tržište koje bi odražavalo dinamičnu prirodu digitalne ekonomije. Britanska Vlada objavila je svoju viziju digitalne ekonomije u Europskoj uniji kojom europsko jedinstveno tržište želi u potpunosti prilagoditi digitalnoj ekonomiji. Kako bi se to ostvarilo Velika Britanija predlaže mjere koje su prvenstveno usmjerene na omogućavanje jednostavnijeg pristupa online kupovini i korištenju digitalnih usluga za potrošače te poboljšani pristup jednistvenom tržištu za poduzetnike kroz ukidanje nepotrebnih propisa te poticanje rada na inovacijama i novim idejama.

Na konferenciji će gosti iz Velike Britanije i Europske komisije predstaviti nastojanja i vizije kako bi digitalna ekonomija u potpunosti zaživjela na europskom jedinstvenom tržištu. Sudionici iz Hrvatske osvrnut će se na hrvatska nastojanja na tom području, posebice na izgradnju politika i strategija digitalne ekonomije te praktična iskustva tvrtki koje već posluju na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Program konferencije

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/1

Wednesday, 11.03.2015. 09:30