ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
16
Pro
2014

Održan SEETech hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)

by Domagoj Delimar

U ZIP-u je održan još jedan hackathon, ovaj puta u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). U trajanju od 24 sata bez prestanka, od 10:25 u subotu, 13.12.2014. do 10:25 u nedjelju 14.12.2014. održano je kreativno natjecanje SEETech Hackathon.

Natjecanju je pristupilo devet timova, a zadatak je bio izraditi aplikaciju (web ili mobilnu) koja će omogućiti dohvat, pregled i pretragu javnih informacija iz djelokruga rada Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) o ugovornim partnerima primarne zdravstvene zaštite (PZZ), koje sada u određenom dijelu postoje na web sjedištima www.hzzo.hr i www.cezih.hr, kao i drugih informacija od javnog interesa za osiguranike HZZO-a.

Zadatak je zahtjevao i određene osnovne funkcionalnosti aplikacije koje treba dovršiti u roku od 24 sata i od devet timova koji su započeli hackathon, uspješno ga je završilo tek pet.

Od pet timova koji su uspješno obavili zadatak, žiri i timovi (svi su imali pravo glasa, samo nisu mogli glasati za sebe) su odabrali tim TCT - The Cvim Team kao pobjednika natjecanja, dok su timovi eFortis LLC i The Rocky Balboas podijelili drugo mjesto.

Pobjednički tim, TCT - The Cvim Team, osvojio je novčanu nagradu u iznosu od 6.000 kuna, dok je HZZO nagradio sva tri najbolja tima s jednogodišnjom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja.

SEETech hackathon rezultati glasanja

U nastavku pogledajte galeriju slika - kako je to izgledalo tijekom hackathona:

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.