ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
cover-photo-for-zip-website-1140x400
10
Pro
2015

Hour of Code 2015

by Domagoj Delimar

U sklopu Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja 8.12.2015. u 16:00 sati, održali smo „Sat programiranja“ (Hour of Code) u OŠ Bartola Kašića u Zagrebu, Vrisnička 4, za učenike 6b razreda u sklopu sata izborne informatike. Učenici su se ovom prigodom, uz pomoć vrijednih roditelja među kojima je i naš Dino Mandić iz SailRoutera, nastavnika i naše Ivane Adanić na zabavan način upoznali s osnovama programiranja putem popularne igrice Minecraft.

Nadamo se da će ovakve inicijative postati učestala praksa, te da će se do godine više škola uključiti u ovaj međunarodni projekt! U nastavku pogledajte kako su se naši najmanji uhvatili u koštac s kodovima!

Međunarodni tjedan računalne znanosti još uvijek traje tako da do 13.12 još uvijek stignete prijaviti svoj event! Više možete saznati na stranici https://hourofcode.com/uk/hr

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.