ZIP News

A lot happens in ZIP each week, get yourself up to date with the latest news.
IMG_2714
23
May
2016

Nastavljamo besplatne radionice osnova programiranja u ZIP-u

by Domagoj Delimar

Kada smo u ožujku najavili besplatne radionice osnova programiranja namijenjene ženama, potaknuti jako malim udjelom ženskih osnivačica tehnoloških startupa koji se prijavljuju u ZIP, nismo niti slutili kakav bi to odaziv moglo generirati.

Ukratko, želja i potreba za naučiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta itekako postoji među ženskom populacijom, što zapravo nije niti bilo sporno. Žao nam je samo što ne možemo u kratkom roku edukaciju kvalitetno omogućiti svima koji su se prijavili, ali potrudit ćemo se da ovo ne stane na samo dvije grupe polaznica.

U petak (20. svibnja) smo podijelili certifikate polaznicama iz prve grupe, a na samoj dodjeli bila je nazočna i gđa Svjetlana Maleković, voditeljica Odjela za poticanje razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva Grada Zagreba, koja smatra da se takvi projekti trebaju i dalje podržavati s obzirom na velik interes koji je ZIP zabilježio, ali i činjenicu da nam već fali programera, a u budućnosti će taj problem biti još izraženiji.

Osim zbog interesa i odaziva, sretni smo i zadovoljstvom samih polaznica prve grupe, koje su ovu edukaciju ocijenile vrlo visokom ocjenom, pogotovo obzirom da se ovako nešto prvi puta organiziralo:

Drago mi je da sam sudjelovala u tečaju, upoznala se sa novim temama i ljudima. Mislim da će mi znanje iz programiranja koje sam stekla na radionicama pomoći u daljnjem učenju/radu vezanim za navedeno područje.

U svakom slučaju, nadamo se da ćemo, ako ne prije, onda na jesen održati još radionica, dok je financiranje ovih radionica dosad omogućeno u sklopu jednokratnih financijskih potpora udrugama iz sredstava Proračuna Grada Zagreba za 2015. godinu.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.