ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
02
Lis
2017

Počinje nova 11. generacija inkubatorskog programa

by Ana Bešker

Pokrećemo 11. po redu generaciju inkubatorskog programa što znači da do 1.11.2017. svojom prijavom imate priliku pridružiti se zajednici uspješnih startup poduzeća i biti dio programa koji je proglašen najboljim u Hrvatskoj i regiji.

O programu

Inkubatorski program, u trajanju od 4 mjeseca, namijenjen je svim budućim poduzetnicima koji su svoju poslovnu ideju oblikovali, osmislili prototip te su pred fazom izlaska na tržište. Prijaviti se može tim (koji se može sastojati od samo jedne osobe) te ne mora imati osnovanu tvrtku. Da bi prijava bila zapremljena tim mora u potpunosti ispuniti prijavu koja se nalazi na službenoj Internetskoj stranici inkubatora. Kotizacija za sudjelovanje u programu iznosi 3 000 kuna + PDV.

Za ulazak u program koristit će se dvije selekcije, prva putem online prijava u program, a druga putem selekcijskog pitcha - kratkog predstavljanja vlastitog poduzetničkog pothvata pred komisijom, odnosno osnivačima i organizacijskim timom Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Što program nudi

Timovima u programu bit će omogućeno školovanje o svim aspektima razvoja startup projekta u suradnji s vrhunskim mentorima iz Hrvatske i svijeta. Steći će znanja iz područja poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učit će o marketinškom pristupu i predstavljenju investitorima, a sve na vlastitom poduzetničkom primjeru.

Važan dio ZIP startup programa su individualni sastanci s mentorima, domaćim i inozemnim uspješnim poduzetnicima i stručnjacima.

Kako istraživanja pokazuju da je kreiranje potporne mreže, odnosno networking od presudne važnosti za uspjeh 78% startupa, inkubatorskim programom želimo naglasiti važnost povezivanja s mentorima, drugim startupima, ali i sa stranim akceleratorima i investitorima. U ZIP-u smo u svojih 5 godina rada je izgradili mrežu od preko četrdeset inozemnih i stranih mentora, a kroz partnersku suradnju s organizacijama poput Seedcampa i Techstarsa povezujemo se i s renomiranim stranim akceleratorima. Ulaskom u program, svaki tim postaje dio ZIP-ove startup zajednice.

Na kraju cijelog programa, održat će se Demo Day na kojem će svi polaznici javno predstaviti svoje projekte investitorima, ali i mogućim budućim korisnicima.

Ana Bešker

PR & Community manager