ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
Mobicon tim prima diplomu od Mihovila Barančića
02
Srp
2015

Demo day 7. generacije startupa

by Domagoj Delimar

Jučer smo u sklopu Startup srijede održali još jedan Demo day na kojem su timovi posljednje, 7. generacije ZIP Startup programa imali zadatak predstaviti se mentorima, partnerima ZIP-a, investitorima i užoj javnosti.

Nakon 4. mjeseca intenzivnog edukativnog programa, timovi su između ostalog trebali pokazati koliko su napredovali i što su sve postigli u tom vremenskom periodu u ZIP-u.

ZIP Startup program se održava dvaput godišnje, a idući poziv za prijave će se objaviti krajem ljeta, zato nas svakako pratite po društvenim mrežama i pretplatite se na naš newsletter na zipzg.com.

Timovi koji su predstavili napredak u 4. mjeseca programa su:

Fashable je mobilna shopping aplikacija koja omogućuje korisnicima da prate svoje najomiljenije fashion trgovine u gradu i među prvima kupe ekskluzivno snižene proizvode definirajući po želji mjesto i vrijeme dostave, čak i unutar 90 minuta od kupnje.

Drafter je web aplikacija koja omogućava igranje nogometne fantasy lige. Pruža korisnicima novu dimenziju praćenja nogometnih utakmica i mogućnost pokazivanja nogometnog znanja.

EasyRider je sustav za potporu vozačima motocikala. Zadaća sustava je prostorno-vremensko praćenje vožnje i analiza iste, recomendation system pneumatika te social network za populaciju koja voli motocikle.

Mobicon aplikacija pretvara smartphone svakog sudionika predavanja u bežični mikrofon! Vašu publiku će dodatno angažirati funkcionalnosti odgovaranja na ankete i komentiranja u stvarnom vremenu.

Mr. Nice omogućava vlasnicima poduzeća kontrolu na daljinu većine dijelova mobilnih telefona njihovih zaposlenika te roditeljima uređaje njihove djece. Pruža informacije o aktivnostima i kretnjama u obliku statističkih podataka.

UducateMe pomaže ljudima da kroz razmjenu znanja i iskustva grade svoju reputaciju što im omogućava unaprijeđivanje ili promijenu karijere.

Uz njih, prisutnima su svoj napredak predstavila i jedina tri tima u koja je ZIP do sada investirao, trenutni polaznici ZIP-ovog akceleratorskog programa:

SnapTap - interaktivna, beskontaktna rješenja za evente.

ThoriumA+ platforma za energetsko certificiranje namijenjena je certifikatorima i vlasnicima nekretnina. Platforma certifikatorima znatno skraćuje vrijeme izrade sve potrebne dokumentacije u potpunosti zadovoljavajući zahtjeve ministarstva dok istovremeno vlasnici nekretnina dobivaju digitalni model vlastitog objekta.

TutoTod, Tutorials for Toddlers je edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1-5 godina. Roditeljima pruža ideje i detaljne upute kako kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djetetom kod kuće.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager