ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
colombiomockup1
25
Sij
2015

Kako je Colomb.io ušao u bugarski akcelerator Eleven i prikupio prvu investiciju

by Domagoj Delimar

Colomb.io je tim koji čine Tomislav Šimpović, Ivana Novosel i Zvonimir Juranko. U ZIP su ušli pod jednim drugim imenom u lipnju 2014. i od tada promijenili ime, završili prvu verziju proizvoda i ostvarili uspješnu suradnju sa prvim klijentom, eMeđimurje.

Radi se o crowdsourcing platformi za medije koja omogućuje uključivanje čitatelja, tj. publike u proces kreiranja informativnog sadržaja.

S Elevenom su bili u kontaktu još i prije negoli su ušli u ZIP, od svibnja prošle godine, kada su imali samo ideju i odlučili su otići na Balkan Venture Forum u Sarajevo prvenstveno kako bi upoznali ljude iz Elevena.

Nakon toga su ih pozvali da se u srpnju prijave za Elevenovu 7. generaciju, ali kako u tom trenutku još nisu imali niti prototip, odlučili su odgoditi prijavu.

U međuvremenu su ušli u ZIP, počeli razvijati proizvod, a u listopadu prošle godine prezentirali Elevenu napredak na Start Treku koji se održao u Zagrebu. Ponovo su pozvani da se prijave u Eleven i ovog puta su to bili spremni učiniti.

Početkom prosinca su bili u Sofiji na tzv. Eleven Selection Days, programu koji traje tri dana, nakon čega su naposljetku i primljeni u Eleven, uz početnu investiciju od 25.000 EUR i mogućnost prikupljanja dodatnih 75.000 EUR nakon mjesec dana.

Elevenov akceleratorski program je službeno počeo 12. siječnja ove godine.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.