ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
IMG_2193_1
29
Sij
2015

Održan Demo day 6. generacije startupa

by Domagoj Delimar

Jučer smo održali Demo day 6. generacije naših startupa u sklopu tradicionalnog mjesečnog okupljanja startup zajednice, “Startup srijede”.

Ova generacija je krenula sa ZIP startup programom u listopadu 2014. godine i na Demo dayju su trebali pokazati na čemu su točno radili i što su postigli u protekla tri mjeseca.

Osim što su mnogi od njih došli do toga da mogu već i demonstrirati proizvod, neki su zaradili i povjerenje prvih klijenata/kupaca.

Četiri investicije

Kako smo i najavljivali, zahvaljujući 190 equity crowdfunding investitora putem naše kampanje na platformi Seedrs, ovo je prvi puta u povijesti ZIP-a da neke od timova možemo podržati i putem početne investicije.

SnapTap, ThoriumA+ i Tutotod su osigurali investiciju od tih sredstava, a Colomb.io je svoju investiciju osigurao izvan granica Hrvatske, tako što je odabran među 12 startupa koji su prije 2 tjedna ušli u bugarski startup akcelerator Eleven.

Zanimljivost ovog ZIP Demo dayja je bila u tome što se moglo isprobati neke od proizvoda na kojima su timovi radili protekla tri mjeseca pa su posjetitelji tako odmah na ulazu bili dočekani sa svojim SnapTap narukvicama s kojima su se mogli slikati na ZIP Demo day kiosku, a sliku podijeliti na društvenim mrežama kako bi osvojili nagradu, Sony Xperiu M2 Aqua.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager