ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
IMG_0219-1440x400
03
Pro
2015

Progress review osme generacije i nova ZIP investicija

by Domagoj Delimar

Jučer je označen prvi milestone posljednje, osme generacije ZIP-ovih startupova i održan tzv. Progress review na kojem su timovi pokazali koliko su napredovali u prvoj polovici ZIP Startup programa, a objavljena je i najnovija investicija u sklopu ZIP Akceleratora.

Na ovakvim događanjima već je postala tradicija da se jednom timu koji je najviše napredovao uruči i jedna posebna nagrada, a tu nagradu već tradicionalno osigurava naš partner Erste Banka. Ovaj puta je nagradu od 1000 eura osvojio tim Wemy, a istu je uručio Ivan Babić, direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke.

Osim članova trenutne generacije, jučer su svoj napredak predstavila i tri tima u koja je ZIP dosad investirao, Thorium A+, SnapTap i Tutotod. Podsjetimo, ZIP je sredinom prošle godine na platformi Seedrs.com u uspješnoj prvoj takvoj “equity crowdfunding” kampanji prikupio 68.700 funti od strane 190 individualnih investitora diljem svijeta. Prve su investicije primili upravo gore spomenuti timovi, a jučer je objavljena još jedna takva investicija.

Appetit, kao trenutni član osme generacije ZIP-a postao je četvrti projekt u koji je ZIP dosad investirao i to s iznosom od 160.000 kn. Appetit je mobilna aplikacija putem koje korisnici u svojoj blizini mogu pronaći, bookirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.