ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
predavaci-i-publika_1140x400
05
Lis
2016

Serijski poduzetnici iz SAD-a dijelili iskustva na novom Master Classu

by Domagoj Delimar

Jučer smo održali prvu u nizu nove sezone Master Class predavanja i radionica, a ovaj puta su cijenjeni gosti, Mirena Bagur, osnivačica CONTeXO Grupe u kojoj vodi tim stučnjaka s područja visokih tehnologija, zdravstvenih tehnologija i startupa te Winfried Burke, suosnivač iGetBettera, ujedno i član MIT Mentor Smart programa, fokusiranog na mentoriranje odabranih startupova, svoja dragocjena znanja i iskustva prenijeli velikom broju posjetitelja.

Mirena je svoje izlaganje uglavnom fokusirala na temeljne principe uspješnog poslovanja i uklapanja u okruženje u kojem gospodarstvenik djeluje. Kako pokrenuti projekt, a potom ga uspješno proširiti, koliko je prilagodba važna za rezultat, kolika je snaga dobrog tima – samo su neka od pitanja na koja je Mirena dala vrlo decidirane i iskustvom poduprte odgovore.

Winfried je podijelio s publikom svoje iskustvo Incentive targetinga, odnosno kako je moguće po proizvodima koje kupci kupuju prepoznati njihove životne navike ili situacije u kojima se nalaze. Govorio je o Capital Networku, Bostonskoj upravi za prikupljanje sredstava, čiji je bio član, te o nužnosti prodaje proizvoda, koji u protivnom gubi smisao.

Koliko su predavanja bila zanimljiva i sadržajna, govori i snažna interakcija s publikom, koja je s velikim zanimanjem popratila ovo predavanje.

Ovogodišnji ZIP-ov Mater Class podržala je i potpomogla HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, tako što je finacirala put i smještaj gostiju predavača kroz EEN (European Enterprise Network). I ovo, kao i ZIP-ova prethodna događanja, imalo je za cilj pomoći ambicioznim i inovativnim malim i srednjim poduzećima da ostvare rast i internacionaliziraju poslovanja.

Osim uvaženim gostima, ZIP želi zahvaliti i svim sudionicima, koji su svojom pažnjom i interakcijom još jednom dokazali da Hrvatska ima svoju značajnu poziciju na globalnoj startup sceni.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.