ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
img_4787
30
Stu
2016

Unutar uma VC investitora - novi ZIP Master Class

by Tihana Marelja

Nakon prijašnje održanih predavanja u sklopu programa Master Class, ovaj put nam u goste dolazi Erik Bovee, osnivač i partner SpeedInvesta, koji će govoriti o tome kako pronaći investitora i objasniti kako investitori evaluiraju kompanije, kako razmišljaju kada donose odluke o investiciji. Posjetitelji će moći saznati i kakve sve vrste kompanija, tj. startupa u SpeedInvestu susreću, te što prilikom podizanja investicije funkcionira, a što ne.
Erik je krenuo s inženjerskom školom, nakon čega je odlučio postati profesor, što je rezultiralo time da je započeo studirati filozofiju i literaturu. Na kraju je diplomirao na moćnom Sveučilištu Oxford upravo filozofiju i literaturu. Ali tijekom svog boravka na Oxfordu, susreo je profesora (prijatelja), s kojim je 2000. godine odlučio prikupljati novce za razvoj i pomoć mladim tehnološkim kompanijama, te su dosegli brojku od 7 000 000$. Od tada, Erik je nastavio s pomaganjem mladim, svjetske klase talentima u razvijanju njihovih proizvoda, pronalasku tržišta i prikljupljanja sredstva.
Smatra da investitora treba dobro istražiti, vidjeti kakav će biti investicijski ciklus, te jesu li investitori uložili i u konkurente. Biti poduzetnikom je kada ste svjesni da je sve relativno nesigurno i da imate mogućnost da od ničega napravite nešto.

Može se reći da je Erik jako strastven prema projektima koje uzme pod svoje „krilo“. Jako dobri primjeri toga su priče stvaranja proizvoda poput Wikidocs, indoo.rs, sip:wise, Usersnap. Ako želite čuti iz prve ruke kako se to sve pokreće i koje su vam potrebne vještine za uspješno stvaranje i napredovanje vaše tvrtke ili ideje, prijavite se putem Entrio sustava, samo nemojte zaboraviti broj mjesta je ograničen: goo.gl/d7EQO9

I u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja je financirala put i smještaj gostiju predavača kroz EEN (Enterprise Europe Network ).

Tihana Marelja

Accidentally stumbled upon the world of startups, but deliberately choose to stay in it!