Dr. Eli Opper

Kako Izrael ima najviše startupa po stanovniku, CRANE, Izraelska ambasada i Zagrebački inkubator Poduzetništva u zajedničkoj organizaciji dovode u Zagreb dr. Elija Oppera. Dr. Opper je član Upravnog i Nadzornog odbora u nekoliko startupa te partner u jednom od najvećih fondova rizičnog kapitala u Izraelu. Također je predsjedatelj Eureke i strateg vlada na kreiranju inovacijskih fondova, a radio je i na mjestu Chief Scientista u izraelskom Ministarstvu Industrije, Trgovine i Rada.

Održati će nam predavanje o razlikama startup ekosustava u Europi, SAD-u i Izraelu. Pričati će o tome kako država pomaže startupima, kako velike IT kompanije surađuju sa startupima u Izraelu, te kako je Izrael uspio postići da imaju tako veliki broj startupa.Nakon njegovog predavanja slijediti će Q&A te svi zainteresirani mogu pripremiti 2-minutni pitch (zainteresirani javite se na info@crane.hr) kako bi odmah na licu mjesta dobili njegov feedback, jer je dr. Opper kroz 27 godina iskustva u radu sa startupima stekao veliko iskustvo i poznanstva diljem svijeta.

Prezentacija dr. Oppera će se održati ovaj petak, 19.4. u 14:00 u prostoru ZIP.Events, Zvonimirova 8 na Sveučilištu u Zagrebu.