Prošla je već godina dana uspješnog rada koju je Zagrebački inkubator poduzetništva nedavno obilježio. Veliki trud i rad se isplatio i vidno pokazao kroz startup timove prve, a sada već i druge generacije. Taj trud i kvalitetu prepoznao je i Iskon, jedan od vodećih pružatelja broadband usluga na hrvatskom tržištu.

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) i Iskon potpisali su ugovor o međusobnoj suradnji kojim Iskon postaje jedan od ključnih partnera prvog poslovnog inkubatora u Hrvatskoj. Cilj ovog sporazuma je zajednički rad na poticanju inovativnog poslovanja, razvoju startup ekosustava te poticanju startup kulture u Hrvatskoj i regiji. Suradnja sa ZIP-om ujedno je i sastavni dio Iskon.Startup programa, prvog telekom startup programa u Hrvatskoj.

U skladu sa globalnim trendovima,  Iskon će moći pristupiti jednom svježem, eksternom izvoru inovacija, te podržati startup scenu koja je u velikom uzletu kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Iskon već duže vrijeme prati startup scenu, a vlastitim Iskon.Startup programom želi doprinjeti širenju i razvoju inovativnosti te postati jedan od vodećih igrača u regionalnom startup tržištu. Timovima u  ZIP-u Iskon kao partner omogućuje pristup znanju i tehnologijama  o kojima ovisi uspjeh većeg dijela njihovih projekata. Osim navedenog, Iskon će na razne druge načine pomagati realizaciji projekata, posebno kroz sustav mentoriranja.

Ivo Špigel, predsjednik ZIP-a izjavio je: “Suradnja s Iskonom nam je izuzetno važna jer sadašnjim i budućim startupovima u ZIP-u osigurava podršku jedne od najpropulzivnijih tvrtki s područja interneta i elektroničkih komunikacija. Veseli nas da smo kroz Iskon dobili partnera koji izgradnju startup kulture prepoznaje ne samo kao nešto što ima značajan poslovni potencijal nego i kao fenomen koji doprinosi općem razvoju društva.”