ZIP MasterClass Series

IMG_6493

U ZIP.Events prostoru u zgradi Sveučilišta u Zagrebu održali smo drugi po redu ZIP MasterClass, jedan od najnovijih projekata Zagrebačkog inkubatora poduzetništva kojemu je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu osiguralo podršku.

Kako je jedan od naših ciljeva školovanje startup pokretača, ovim programom omogućujemo poduzetničkoj zajednici predavanja iskusnih poduzetnika iz cijelog svijeta, osnivača uspješnih poduzeća i startupa.

Događaj je otvorio i sudionike pozdravio veleposlanik američke ambasade u Zagrebu, Kenneth Merten koji je izrazio zadovoljstvo što pruža potporu mladim ljudima koji su pokretači novih vrijednosti.

IMG_6524

Na drugom ZIP MasterClassu ugostiili smo Michaela Backesa i Paula Jozefaka, suosnivače Liquid Labs GmbH u Hamburgu, sa dugogodišnjim iskustvom u VC investiranju. Uz predstavljanje i zanimljive životne priče predavača krenula je interakcija u  kojoj su se sudionici ZIP MasterClassa aktivno uključili u panel. Publika je imala pitanja većinom vezana uz njihov način rada u Liquid Labsu, te su iz prve ruke doznali kako Paul i Michael surađuju s mladim poduzetnicima. Tu je Paul prenio jedno svoje zanimljivo iskustvo: u dijelu poduzetničke zajednice postoji stav da je novac neophodan za početak, međutim osobno se susreo s ljudima koji su dobili priliku i novac pa nisu znali to iskoristiti.

Nakon ZIP MasterClassa druženje se nastavilo na DrinkUpu u obližnjem kafiću koje je bilo sponzorirano od hub:raum inkubatora.

Tagged with →