1000988_545085908889328_1663348234_n

USEmbassy_ThomasJohnston_HeadofEconomicUnitU prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je prvi ZIP MasterClass, naš najnoviji projekt kojemu je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu osiguralo podršku.

Školovanje pokretača startup projekata ZIP je od početka svog rada postavio kao jedan od najvažnijih ciljeva svog djelovanja. U prvoj godini brojni domaći i međunarodni stručnjaci prenijeli su svoja iskustva poduzetničkoj zajednici koju ZIP okuplja kroz javna predavanja, mentorski rad i druge oblike školovanja.

Collete_Ballou1Predavači na prvom ZIP MasterClass predavanju bili su Colette Ballou, poznata PR specijalistica s bogatim iskustvom zastupanja tvrtki iz raznolikih grana privrede, te Christian Thaler-Wolski, partner u Wellington Partners venture capital fondu i Seedcamp mentor.

Collete je oduševila prisutne svojim predavanjem i jednostavnošću, te kroz praktične primjere startupima objasnila kako mogu kvalitetno raditi na PR-u koristeći vlastite resurse, bez angažiranja profesionalne agencije.

Christian_Thaler_Wolski1Kao investitor koji se svakodnevno susreće s visokorizičnim projektima, Christian je dao izuzetno puno korisnih i primjenjivih savjeta i preporuka u vezi vođenja projekata, izgradnje prodajnog tima i pristupanja investitorima, namijenivši velik dio izlaganja za startupe u zrelijim stadijima razvoja.

Ovo je tek  prvo u nizu ZIP MasterClass predavanja, slijedeće će se održati već u rujnu mjesecu. I naravno svi ste dobrodošli. :)

Svi oni koji nisu mogli biti prisutni na ZIP MasterClassu mogu vidjeti prezentacije s predavanja na linkovima ispod:

Colette Ballou’s  PR for Startups

Christian Thaler-Wolski’s Intro to raising Venture Capital and scaling your company