Pokretanje startup projekta uzbudljiv je i rizičan poduhvat. Uspješan startup može prerasti u jaku i brzorastuću kompaniju poput SoundClouda, Last.fm-a, Skypea ili Rovia (Angy Birds). Neki od najboljih domaćih startupa: Farmeron, Repsly, Bellabeat i Rimac Automobili proteklih su mjeseci privukli investicije na globalnom tržištu u vrijednosti većoj od deset milijuna eura u situaciji kada investitori inače zaobilaze hrvatsko gospodarstvo.

Concept_One Rimac Automobila odabran je kao službeno vozilo novog "Formula-E" natjecanja za električne automobile

Concept_One Rimac Automobila odabran je kao službeno vozilo novog “Formula-E” natjecanja za električne automobile

Pokretači startup projekata susreću se s brojnim problemima, preprekama i žestokom konkurencijom. Misija ZIP-a jest da im pruži poticajno radno okruženje i ubrza razvoj startupa kroz intenzivnu edukaciju koju provode vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci - mentori. Mnogi od njih su i sami izgradili ili investirali u uspješne startup projekte i nesebično dijele svoje iskustvo sa ZIP timovima. ZIP svoj način rada gradi na metodologiji koju su razradili najuspješniji svjetski akceleratori poput Techstarsa, YCombinatora i Seedcampa. Povezivanjem s ovim i drugim vodećim globalnim akceleratorima, ZIP svojim timovima pruža priliku za brz iskorak na globalno tržište.

Lakše do prve investicije od 15 000 eura

Nakon uspješno provedene “crowdfunding” kampanje na platformi Seedrs.com, ZIP je po prvi puta u prilici direktno financijski podržati razvoj timova iz svog startup programa. Projektima koji pokažu najviše potencijala za uspješan razvoj na raspolaganju će biti “seed” investicija od 15 000 eura u zamjenu za manjinski udio u projektu. Ova investicija, dakako, nije osigurana samim ulaskom u ZIP program, nego ovisi o uspješnosti timskog rada unutar programa.

Startup Island 2014

Michael Backes (Liquid Labs), Marina Meštrović (mStart) i Mario Brkić (Bee One inkubator) na ZIP-ovoj Startup Island konferenciji, lipanj 2014.

Koliko traje ZIP program?

ZIP startup program traje 3 mjeseca, od početka listopada do kraja prosinca 2014. godine. Po završetku programa, uprava ZIP-a donosit će odluku o eventualnom investiranju u timove koji su uspješno završili program.

PRIJAVI SE!

Pokretanje startupa nosi brojne rizike, ali pruža i mogućnost za veliki poslovni uspjeh. ZIP vam u tome pomaže i značajno povećava šanse za uspjeh. Zato pozivamo sve ambiciozne pokretače startup projekata s velikim potencijalom da se prijave za 6. generaciju ZIP timova!

Prijave traju od 1. do 21. rujna, na zipzg.com/prijava/.

Share →
Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>