Jučer je u prostoru ZIP.Events u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE održana još jedna Startup srijeda. Posjetio nas je iznenađujuće velik broj ljudi, mnogi od njih prvi put. Toliki interes izazvao je najvjerojatnije naš gost - Saša Šarunić iz ShoutEma.

Saša nas je oduševio svojom originalnom i inspirirajućom prezentacijom! :D Uz minimalnu količinu teksta i obilje simbolističke fotografije, kroz priču o ključnim prekretnicama i pokojom crticom iz života slikovito nam je dočarao njegov i Viktorov zajednički put do uspjeha. Više o tom dijelu izlaganja pronađite na portalu rep.hr.

Saša Šarunić na Startup srijedi (slika preuzeta s rep.hr)

Nakon same prezentacije uslijedio je intenzivan i nadasve zanimljiv Q&A session, s brojnim pitanjima na teme kao što su primanje investicija, s time povezano razrjeđivanje vlasničkog udjela, promjena uloge iz programera u biznismena, lakoća registriranja tvrtke u SAD-u, izazovi koji dolaze s rastom tvrtke kao što je zapošljavanje novih radnika i sl.

Izdvajamo dvije poruke koje su nas se osobito dojmile:

  1. Saša je naglasio značaj dugotrajne izgradnje odnosa s investitorima, objasnivši kako im se treba obratiti puno prije nego što se pojavi potreba za novcem. Treba se s njima upoznati i predstaviti im projekt, a nakon toga ih povremeno izvještavati o ostvarenom napretku. U takvom scenariju se nalazite u puno boljem položaju kada dođe vrijeme za investiciju nego ako im se tada prvi put javljate. U svezi s tim od Saše smo dobili i preporuku za blog post Marka Sustera pod naslovom Invest in Lines, not Dots, svakako pročitajte.

  2. Za sve koji razmišljate o pokretanju startupa u Hrvatskoj:

    Q: Saša, nakon svega što si prošao i naučio, s iskustvom koje danas imaš, kad bi ponovo kretao bi li opet otvorio firmu u Hrvatskoj ili bi odmah krenuo iz Amerike?

    A: Možemo gledati na to pitanje iz perspektive američkih investitora. Firme koje imaju razvoj izvan SAD-a su im mnogo atraktivnije nego one koje zapošljavaju programere lokalno - troškovi američkih plaća su znatno veći, a osim toga zapošljavanje nije ni tako jednostavno jer je u Americi, posebno u Silicijskoj dolini, velika nestašica programera za kojima tamo vlada iznimna potražnja. Stoga je za stranu firmu odličan potez uspostaviti prodaju u SAD-u, a development zadržati u matičnoj zemlji.

Mnogi su se zadržali i nakon formalnog dijela događaja, uživajući u opuštenoj i neobaveznoj atmosferi ZIP.Events dvorane na Sveučilištu u Zagrebu. Btw, među posjetiteljima je bio i core tim jednog našeg nešto manje poznatog startupa pod imenom Vingd, koji je dijelom već prešao u San Francisco - odsad ih imamo na radaru!