Jedan od naših partnera,  Agrokor d.d. i mStart d.o.o. organizirali su natječaj Inovacijom do poslovne prilike.  Kao predmet natječaja predstavljeno je šest stvarnih izazova iz poslovanja Agrokora te izazov koji se odnosi na nove inovativne usluge na koje su studenti mogli ponuditi i osmisliti vlastita rješenja. Cilj natječaja je studentima omogućiti da:

  • okušaju stečeno stručno znanje na izazovima iz prakse
  • upoznaju tehnološka rješenja koja omogućuju današnje poslovanje kompanija u Agrokor koncernu
  • surađuju s Agrokorovim stručnjacima na razradi ideje
  • kroz natječaj pokušaju stvoriti svoju poslovnu priliku – svoju prijavljenu ideju i rješenje nastave razvijati kao vlastiti proizvod ili na radnom mjestu u nekoj od kompanija Agrokor koncerna ukoliko se pokaže da ideja ima praktičnu primjenu.

Stručna komisija u sastavu 12 članova iz Agrokor d.d., mStart d.o.o., ZIP-a, te FER-a ocijenila je prijavljene ideje prema unaprijed definiranim kriterijima te je u drugi krug ušlo pet timova finalista koji su do 02.10.2013. implementirali svoja tehnološka rješenja. Svi timovi koji su prošli u drugi krug nagrađeni su sudjelovanjem u dvodnevnom obilasku Agrokorovih kompanija i proizvodnih pogona kako bi iz prve ruke upoznali najmoderniju i inovativnu tehnologiju u koju je posljednjih godina Agrokor ulagao te uvidjeli značaj kontinuiranog tehnološkog napretka na primjerima proizvodnje i logistike tvrtki u sastavu koncerna Agrokor.

Kao glavni poticaj u razmjeni ideja i iskustava u inovacijama, dvodnevnom obilasku pridružili su se i naši osnivači: Ivo Špigel, Saša Cvetojević, te Mihovil Barančić kao i naši startupi: AgroNode, Ljiljana Nieder i Potroško.

Kako nam je bilo? Pogledajte galeriju fotografija:)

Tagged with →