ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
Fotografija1-1400
04
Srp
2016

Započeo novi ZIP akceleratorski program u suradnji s mStartom

by Domagoj Delimar

Ranije smo najavljivali novi akceleratorski startup program u suradnji sa tvrtkom mStart iz koncerna Agrokor. Nakon podužeg perioda razmatranja mnogobrojnih prijava i razgovora s potencijalnim kandidatima, u program su ušla svega dva od planirana tri tima: Budgeteer i Snaptap.

Upravo zahvaljujući partnerstvu s mStartom, na početku ovog programa timovi primaju i investiciju od 100.000 kn za manjinski udio u projektu. A za razliku od postojećeg inkubatorskog programa, akceleratorski se odnosi na timove, odnosno tvrtke koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja, kako bi im se omogućila potpuna posvećenost razvoju projekta, ali i potencijalna implementacija, odnosno testiranje, u poslovnom sustavu Agokora.

Program traje ukupno 6 mjeseci, a cilj programa je ubrzavanje razvoja proizvoda i izlaska na tržište te da po završetku ili kroz trajanje programa tvrtke koje uspješno lansiraju uslugu ili proizvod uspostave poslovnu suradnju s tvrtkama iz koncerna Agrokor.

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.