U prošlom ZIP 101 postu vidjeli smo što startup u svojoj suštini jest. Logično iduće pitanje svakog normalnog poduzetnika je kako se kreće u startup? Koja je polazna točka? Ima li samo jedna ili ih je više? Možemo identificirati 3 glavna elementa:

IDEJA, TIM i PROTOTIP, ne nužno tim redoslijedom. Usput budi rečeno, za prijavu za ZIP dovoljni su vam ideja i tim, ili samo ideja ako ste solo, a kod nas možete početi razvijati vaš prototip :)

Svatko od nas ima neke svoje ideje kako riješiti neki problem ili promijeniti svijet nabolje, barem jednu-dvije. Obično su vezane uz neko područje kojim se bavimo ili u kojem se obrazujemo, a često mogu biti i u domeni nečega za čim smo strastveni i što nam nešto znači. Čini li vam se da neka vaša ideja ima tržišni potencijal, spuštanje iz oblaka na Zemlju možete započeti tako da krenete opisivati ideju na papiru: detaljno navedite i razradite sve karakteristike usluge ili proizvoda koji ste zamislili, vizualno skicirajte korisničko iskustvo (pretražite Google pomoću ključnih riječi mock up­ tools ili wireframing tools), istražite malo konkurentska rješenja (da, ima ih) i po čemu se sve od njih diferencirate ili možete diferencirati, i brainstormajte o svemu ostalom što vam padne na pamet. Iznenadit ćete se koliko ćete proširiti početnu ideju i do koje ćete je razine dovesti.

Nije međutim dovoljno definirati samo osnovni proizvod. Uz to trebate osmisliti i način na koji ćete ga nuditi i prodavati na tržištu – vaš poslovni model. Tu su uključeni brojni faktori od kojih se ne zna koji je bitniji: glavni tokovi prihoda, struktura troškova, ciljna skupina korisnika, jedinstvena vrijednost koju im nudite, ključni partneri i resursi na koje se oslanjate… Da bi vam sve to skupa bilo preglednije možete probati sistematizirati svoju ideju tako da je ukomponirate u slagalicu poslovnog modela, tzv. business model canvas. Dok se tu još vrtimo oko proizvoda i poslovnog modela, za one koji žele znati više spomenimo jedan engleski izraz koji se često provlači u diskusijama među startupovcima, a to je product/market fit. Ukratko, želi se reći da je za uspjeh startupa najvažnije orijentirati se na dobro (čitaj: veliko i propulzivno) tržište i za njega napraviti dovoljno dobar proizvod, ali to smo tu stavili više kao teaser jer se o danoj temi može napisati cijeli novi post, dva, tri, pet? Hmmm, vidjet ćemo. Nešto je kompliciranije nego što se čini ovako na prvu.. Ajde, ajde, budući da volimo dijeliti i napućivati vas na korisne resurse, za sve nestrpljive i gladne znanja zasad ćemo dati link na blog post gdje svjetska startup faca Marc Andreessen daje svoje viđenje product/market fit problematike.

Ukoliko vam fali inspiracije za vlastitu ideju, možete pokušati „posuditi“ neku ideju koja se već dokazala na tržištu i modificirati neki njen dio. Svojstva poslovne ideje odlično su formulirana u jednom postu na blogu Berislava Lopca, poznatog hrvatskog startup gurua. Možemo ih svejedno ukratko rezimirati na hrvatskom. Tri osnovna elementa koja čine poslovnu ideju su:

  • proizvod – ono što korisniku donosi dovoljnu vrijednost da je spreman za njega platiti
  • kvaliteta – tu su obuhvaćene kvalitativne osobine proizvoda, karakteristike po kojima se razlikuje od ostalih funkcionalno identičnih proizvoda
  • tržište – skupina korisnika potencijalno zainteresiranih za proizvod

Svaka poslovna ideja može se raščlaniti na navedene „gradivne“ elemente, što vam otvara dosta prostora za raznorazne kombinacije. Možda najčešći scenarij još od pamtivijeka je lokalizacija provjerenih koncepata koji su uspjeli negdje drugdje, dakle zadržavanje proizvoda, pokušaj zadržavanja kvalitete i prilagodba za domaće tržište. Stoga, odaberite najbolje i najuspješnije ideje i učinite ih još boljima!

Za kraj rekapitulacija u par natuknica:

  • inspiracija iznutra ili izvana => ideja;
  • ideja + olovka i papir => pomak unaprijed!
Tagged with →