Najbolji projekti, rangirani prema ocjenama mentora dobit će svoje mjesto u prostoru ZIPa. Startup timovi uz podršku mentora moći će raditi na projektima u predinkubacijskoj fazi. Cilj je da projekti unutar ZIPa za nekoliko mjeseci imaju prototipove za pokazati, te će se projekti predstavljati investitorima, medijima i potencijalnim korisnicima na posebno organziranom demonstracijskom događaju. Korištenje prostora ZIPa za timove biti će moguće uz plaćanje minimalne članarine.

Osim “samog prostora”, timovi će u ZIPu dobiti aktivnu podršku, pomoć i savjetovanje ZIP mentorske mreže, u koju su uključeni iskusni poduzetnici i investitori iz hrvatske, a uskoro i međunarodne startup zajednice.
ZIP će aktivno promovirati projekte svojih članova unutar regionalne i međunarodne startup zajednice, kroz medije, prezentacije i druga događanja. Timovi koji ostvare vidljiv napredak tokom rada u inkubatoru imati će prilike predstaviti se i na posebnom, za tu priliku organiziranom događanju (“demo day”).

U ZIP inkubatoru kontinuirano će se održavati različiti oblici predavanja i edukacije - jednodnevni i višednevni seminari, “master class” predavanja, praćenje međunarodnih webinara putem video streaminga, hackathoni i druge edukacije specifično namijenjene startup timovima i projektima.

Konačno, ZIP će vrlo brzo zaživjeti kao središte domaćeg i regionalnog startup svijeta, a timovi koji u njemu rade na razvoju projekata biti će u samom središtu tog svijeta, što će pružati brojne prilike za kontakte, suradnju i umrežavanje.

Detaljnije upute za prijavu se mogu pronaći ovdje.