ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
stripe-atlas-banner-1140x400
25
Velj
2016

ZIP-ovo partnerstvo sa Stripeom omogućava domaćim startupima lakše i brže osnivanje kompanija u SAD-u

by Domagoj Delimar

Zagrebački inkubator poduzetništva i Stripe, jedan od globalno vodećih sustava za online plaćanje i elektroničko poslovanje, objavljuju strateško partnerstvo namijenjeno hrvatskim tehnološkim i startup kompanijama koje žele iskoračiti na tržište SAD-a.

Često kao prednost pokretanja startupa u Hrvatskoj kažemo da smo ovdje naučeni raditi lokalno, ali gledati globalno i u pravilu nam je jasno da smo premalo tržište za mnoge pothvate te od samog početka planiramo prerasti granice i učiniti svoje proizvode i usluge dostupnima širom svijeta. Iako moguće, često nije jednostavno otvoriti kompaniju gdje god želite, pogotovo ne iz Hrvatske u SAD-u.

Stripe, poznat po online servisu za plaćanje, objavio je Atlas, program dizajniran kako bi pojednostavio proces osnivanja kompanije u SAD-u. Kao vodeći startup program u Hrvatskoj, ZIP će Stripeu predlagati kandidate za Atlas program. Konačan odabir i odobrenje ulaska u program ostaje na Stripeu.

Uz cijenu od 500 USD, odabranim kompanijama Stripe će pružiti “onboarding paket” za američko tržište, konkretno:

  • Osnivanje SAD kompanije
  • SAD bankovni račun
  • SAD porezni broj
  • Stripe račun s mogućnošću primanja uplata iz cijelog svijeta
  • Porezno savjetovanje od strane PwC-a
  • Pravno savjetovanje od strane Orricka
  • $15,000 kredita u uslugama od strane Amazon Web Services

U ZIP-u smo oduševljeni prilikom da uz Stripe mnogim lokalnim startupima olakšamo i ubrzamo izlazak na globalno tržište. Kompanija u SAD-u ne omogućava samo lakši dolazak do većeg broja inozemnih korisnika i kupaca, već i lakši pristup investicijama potrebnim za rast gotovo svakog startupa.

Više informacija o samom programu možete pronaći na https://stripe.com/atlas

Domagoj Delimar

Domagoj Delimar

Content and community manager @ZIP. Into tech, marketing, startups & growth + pretty much everything else on & beyond this pale blue dot. Can be reached @domdelimar.