ZIP vijesti

Puno se toga događa u ZIP-u svakog tjedna, budite u toku sa posljednjim novostima.
02
Srp
2017

ZIP pokreće svoj prvi predinkubacijski program

by Ana Bešker

Ove godine širimo svoju ponudu organiziranjem Predinkubacijskog programa koji će biti namijenjen edukaciji svih budućih poduzetnika, odnosno budućih vlasnika startupa. Unutar četiri mjeseca programa polaznici će naučiti osnove znanja potrebna za daljnje usmjeravanje vlastite poslovne ideje.

O programu
Predinkubatorski program razlikuje se od našeg inkubatorskog programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva za program osigurao je Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo.

Zahvaljujući mentorskoj bazi od četrdesetak mentora, vlasnika startupa i iskusnih poduzetnika, polaznicima predinkubatora bit će osigurano cjelovremeno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom perioda od četiri mjeseca, od kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a, definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz budno oko mentora, nastaviti razvijati svoje ideje, a uz mentoriranje, pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi.

Cilj programa jest kroz neprekidno praćenje i davanje povratnih informacija buduće poduzetnike usmjeriti ka postizanju što boljih rezultata, time ih ohrabriti na pokretanje vlastitog startupa te tako dodatno potaknuti razvoj poduzetničke klime u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Online prijave za program odvijat će se putem forme i trajat će do 23.07.2017., nakon čega slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije. Zainteresirani se mogu prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.